Wednesday, 23 November 2011

Rambut baru ku..Owh Yeahh!!!!

Hrrrmmm...due to smlm aku x keje...jgn tanye nape aku x keje...yg penting aku x keje...hahaha..so plan nk kemane erk???haaaa...aritu janji ngan opismate nk pi rebonding tp x jadik sbb kesulitan yg amat d'kesali....jadiknyerrr d'kesempatan inilah aku trus text nadia...jom pi rebonding....die pon reply 'ok..tggu nadia...'
Mustii org t'tanya2..pesal aku nk rebonding rambut bagai...kan aku berhijab....hrrmmm....honestly aku cakap..aku rebonding special utk diri aku sndri n utk hubby tersayang bukan utk tayangan org lain....coz biler rebonding aku nmpk muda n fresh..x ler serabai..sbb rambut aku sgt curly...so sgt susah nk urus tu..esp sejak ade baby darwish kan..mase aku sgt suntuk utk itu ini..mane lah plak terdaya..so rebonding lah to settle down...actually hubby x penah suruh or paksa aku utk rebonding pown..aku suke sbb nmpk mude n cantik gitewww...so sejukkk mata hubby memandang....kann.kan.die pon sgt puji biler aku rebonding....bercantik-cantik utk hubby x salah kan...hehehe
So....around kol 1.30pm smpi la aku kat saloon tu....saloon tu t'letak kat pandan mewah, ampang...memula pening gak carik maner pelusuk saloon ni duduk??coz x penah smpi area situ...tanyer guard kat condo depan hospital ampang tu..dia kata kat sbelah sana ada saloon rambut....fuhhh!!!mujur jumpe...
 kat sini hah tompek nyo..poning kepalo den mencarik smlm...
selain kat sni die ade branch lain kat Galaxy Ampang & Wangsa Walk....

actually kwn kat tmpt keje yg rekmen tmpt nie....sbb die kata dh ler murah...quality sgt bgs..service pon not bad...tu yg aku b'iya sgt nk pi...mmg aku tgk rambut kwn aku yg rekmen tu..seriously lurus n cantik giler.yg sorang lg tu die bwk pi sana pon..rebonding nyer jadik n cun...so aper lagi..jommm!!!
smpi jer sana bermula lah proses meletak hobat rebond..cuci...iron...treatment...cuci...blow..iron...n finally touch is hair cut....yg best nyer ade 1 lg free treatment hair taw..n siap dpt free hair serum 150mlm lagi..(lau kat kdai serum nie dlm RM15-18 gak la....
cer teka brape aku habes utk semua tu????mesti korang hengat ratusan ringgit kan??x akan aku habeskan ratusan ringgit duit ku utk semua benda tuh..baik aku bli diapers n susu anak aku lg bgs....
hah...dh teka brape??? tgk pic kt bawah nih....

 haaa...musti korang x cayo kan...iyolah dlm KL nie..mano nk carik saloon murah cenggini...dulu den slalu buek kat kampung yo..kat bonut tu hah..celah pelusuk kg..mmg murah skali rebonding RM50 yo...quality mmg tip top....

So skrg aku ade free 1x treatment lg..biler2 mase bley pi x der expired date..tp die syorkan baik buat mase nk basuh rambut nie after 3days rebond kan....tgk la lau sompek den poey lah....
musti korang pk..eleh rege murah musti quality n service x bgs....aku sangkal dakwaan iteww...mmg hasilnyer sgt best!!!sbb aku dh biase ngan rebonding rege yg dr ratusan ringgit smpi puluhan ringgit...aku ngan rebonding nie dh hampir 10 tahun okey..dr zaman study dlu....x semestinya rege mahal tu bagus  n rege murah tu x bgs ok...aku dlu habes dekat RM4++...after cuci..hampeh.....balek asal....tp penah wat yg rege RM50 after cuci maintain lurusssssss.....so please...'dun judge d'book by its cover'...heheh..
kdai nie bukan stakat rebonding jer murah...semua murah...

Rebonding ade 2 pakej...yg paling murah tu RM39.90 x der treatment....


haaa....murah2 kan service die....aku cakap x caye...maner dlm KL korang nk jmpoe rege murah cmnie...sungai wang pon x do...

Selesai buat semua dlm pkul 5 lebih mcm tu la....lmbt sket sbb buat 2 kepala serentak..aku n nadia kan....Balik dr rebonding tuh..aku n nadia singgah Hospital Ampang jap pi tgk aor colleague yg admitted dh hampir 2bln lbih sbb appendix pecah dlm perot..sian abg nuar dh kurus kering.

p/s: yg best nyer rebonding kdai nie...kalo org yg biase rebonding sure x tahan bau ubat kat kepala korang kan...dh le x bley cuci smpi 3hari...tp saloon nie..rambut korang x bau mcm busuk tu...boleh kata x bau langsunglah..smpi hubby aku tanyer..'aikk..nape x der bau ubat pon rambut awak kali nie".....haaaaa...tu la yg bagusnyerrr....
till then..tata....nk tdo.....nites peeps.....







10 comments:

  1. kak, nak tnye.. salon tu tertutup ke? means that org laki xnmpk kite dok buat treatment tu...

    ReplyDelete
  2. Adakah sloon itu masih dibuka sehingga kini?Minta maklum balas

    ReplyDelete
  3. Ini salun muslimah atau tertutup ke? Sebab sy berhijab. Tgh cari salun muslimah area ampang/cheras. Susah nk dapat.

    ReplyDelete
  4. Ini salun muslimah atau tertutup ke? Sebab sy berhijab. Tgh cari salun muslimah area ampang/cheras. Susah nk dapat.

    ReplyDelete